Sok z kiszonych buraków i kapusty – skład i działanie
Artykuły fermentowane po latach odsunięcia na dalszy plan ponownie wracają do menu Polaków. Do kapusty i buraków dołączają także inne, przedtem mniej lubiane warzywa i...
Ciastka i pieczywo od Piekarni Pochopień
Świeżość i tradycyjny smak z Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na 1946 rok. Założona została przez mistrza piekarnictwa Jana Pochopień, który...
Zamienniki kapsułek Tchibo Cafissimo – posmakuj ciekawych aromatów kaw
Technika zaparzania kawa w kapsułkach jest znana od schyłku lat 70-tych i pomału zdobyła sobie tysiące sympatyków. Ten wygodny system umożliwia zaparzenie kawy wysokiej jakości...
Smaki najlepszych kaw w domu – kapsułki do ekspresu
Wielu z nas nie wyobraża sobie śniadania bez filiżanki ciepłej, aromatycznej kawy, która szybko stawia na nogi i przygotowuje na kolejny dzień pracy. Przy mocnej...
Żywność eko – nie każdy produkt może zasłużyć na to miano
Od dynamicznego rozkwitu branży spożywczej, który zaczął się w XX wieku, artykuły spożywane przez nas każdego dnia zaczęto często wypełniać przeróżnymi substancjami przedłużającymi ich świeżość....
Zupy na zakwasie z mąki – dania na święta i na dzień powszedni
Ostatnio z rzadka już zjadamy dwudaniowe obiady. Z powodu chronicznego pośpiechu, co wywołuje chęć szybkiego najedzenia się, chętnie omijamy zupy na rzecz potraw niegdyś oferowanych...
Warsztaty kulinarne dla dzieci – zabawa i nauka w jednym
Dzieci kochają pomagać w gotowaniu – wybierać i przynosić składniki czy dekorować wypieki. Chcesz podsycić fascynację swojej pociechy? Zapisz je na warsztaty kulinarne dla dzieci....
Warsztaty kulinarne – czego uczą się jego uczestnicy?
Udział w warsztacie kulinarnym to doskonały sposób na zdobycie dodatkowych umiejętności – przyswojenie sobie tajników rozmaitych receptur oraz dobrych technik produkcyjnych czy po prostu nauczenie...
Kapusta kwaszona – pyszna i bardzo zdrowa kiszonka
Specyficzny smak białej kiszonej kapusty jest bez wątpienia częścią środkowoeuropejskiej kultury kulinarnej. Jest ona komponentem wielu potraw i statystyczny Polak stosunkowo często gości ją na...
Oczyszcza organizm, dostarcza witamin – sok z kiszonej kapusty lub buraka
Od wieków w słowiańskiej kuchni wykorzystuje się kiszonki. Ostatnio jednakże często wymienia się również ogromne właściwości zdrowotne soków z kwaszonych warzyw, głównie z kapusty oraz...